Sivut

NOSTALGIAN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Rauha Mäkilä: Is It True When U Say That U Love Me, 2006

perjantai 29. lokakuuta 2010

Muutama lisäehdotus pakolaisasiaan

Koska rakastan jeesustelua, on hyvä edellisen Tuksun tuki-postauksen jälkeen alkaa haukkumaan toista paljon lehdissä näkyvää henkilöä. Tämä on aivan yhtä kiihottavaa kun lihavan tytön blogimanifestit olemassaolon oikeudestaan ja hyvästä itsetunnostaan, mutta menköön. PÄIVI RÄSÄNEN!!!!

Kaikille tilaa riittää,
kaikille paikkoja on.
Jumalan kämmenellä
ei kukaan ole turvaton.

Kuten varmasti moni muukin, aloitin päiväni hyvillä mielin juoden kaffet ja tarttumalla Ylioppilaslehteen. Ja lehdelle heti plussapiste siitä, että olivat onnistuneet saamaan haastattelun kaikkien meidän omalta pikku Päiksyltä kesken homomediaspektaakkelin. Ja kansikuvan oikein nahkahansikkaan kera. Ja kuten kuvioon kuuluu, ei tämäkään artikkeli suoraa sanoen jättänyt kylmäksi. Ehdin jo facebookissa (juu, asun siellä) hermostua haastattelussa esiintuleviin asioihin, ja samoin oli näköjään hesarikin ehtinyt huomaamaan, kuinka Päivi kerrasta toiseen onnistuu suututtamaan jonkin ihmisryhmän.

Tällä kertaa tuli ilmi, että hänestä olisi järkevintä valita Suomeen kristittyjä pakolaisia. Mikä loistoajatus, he sopeutuisivat kristillisiin seurakuntiin (minkä aktiivisia jäseniähän on Suomi pullollaan) helposti. Päiviltä jäi luultavasti epähuomiossa muutama pieni juttu täsmentämättä, joten annetaan nyt mennä ihan perjantain kunniaksi:

1) Suomeen tulisi ottaa vain kristittyjä pakolaisia, tämä tulisi myös testata ennen päätöksen tekemistä pistokokeella, missä mitattaisiin pakolaisen raamattutuntemus, ulkoa pakko-opittavien asioiden kuten isä meidän rukouksen ja kymmenen käskyn sujuva osaaminen sekä arkielämän tilanteiden hallinta Raamatun oppien mukaan.

2) Suomeen tulisi ottaa vain suomenkieltä (ruotsinkieliselle rannikolle tietenkin ruotsia) osaavia pakolaisia, sillä silloin heidän sulautuminen yhteiskuntaamme kävisi nopeammin.

3) Suomeen tulevat pakolaiset tulisi jaotella sijoituspaikkakunnan mukaan: Etelä-Pohjanmaalle vain pesäpalloa sekä painia harrastavia pakolaisia, ruotsinkieliselle rannikolle purjehtista harrastavat pakolaiset ja Lappiin sekä poronhoitoa harrastavat että luonnosta kiinnostuneet pakolaiset. Näin pakolaiset löytäisivät samankaltaisia ystäviä helposti ja syrjäytyminen vähenisi.

4) Mikäli homoja on pakko ottaa pakolaisena Suomeen, tuisi ne sijoittaa one way ticketillä Ahvenanmaalle.

Kuva: Nadi Hammouda/Ylioppilaslehti

6 kommenttia:

  1. Näin niinku sudeettisavolaisena tulin huomanneeks, ettet sijoittais pakolaisia ollenkaan Itä-Suomeen.:D

    VastaaPoista
  2. Unohdin Itä-Suomen olemassaolon, koska siellä ei ole niin paljon herännäisyyttä. Mutta toki sinnekkin voi sijoittaa vaikkapa niitä kalakukkoharrastajapakolaisia?

    VastaaPoista
  3. Hei meillä oli Paavo Ruotsalainen! Mutta ehdottomasti all the fishcock-people, welcome!

    VastaaPoista
  4. Haa, liika nasevuuteni sai nolon lopun :D Tietenkin teillä on körtit ja Aholansaari, oon jopa käyny siellä!

    VastaaPoista
  5. Ihana ihminen toi Päiksy :D Niin ihana että sääliks käy.

    VastaaPoista
  6. Voi Päivi, minkäs teet. En tiedä, mutta mua kyllä alkaa naurattaa koko tää hässäkkä Päivin ympärillä, en kykene enää muuta sanomaan ( kun oon tarpeeksi aiheesta paasannut jo täällä kotosalla ). Mutta edelleenkin, suvaitsemattomuutta ei tarvitse suvaita. ( ja oikeasti, olin kyllä kuolla nauruun siinä vaiheessa, kun KD mietti yhtenä vaaliteemana ajokortti-iän laskemista..joo-o, eipä taida enää kukaan tuotakaan juttua muistaa, kiitos kuuluu, kenellekään mulle, kuin Päiville!)

    VastaaPoista