Sivut

NOSTALGIAN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Rauha Mäkilä: Is It True When U Say That U Love Me, 2006

torstai 7. lokakuuta 2010

Glitter Grill

Eilen oli hauska päivä. Vein kaksi kaveriani katsomaan elämänsä ensimmäistä kertaa burleskia. Eikä mitä tahansa burleskia, vaan improvisaatioburleskia, mitä esitettiin ensimmäistä kertaa Suomessa Glitter Grillissä.

Jännitti kamalasti, sillä kaverissani on hieman vanhanpiian vikaa, mikä tulee esiin skeptisyytenä. Naistenlehdet ovat outoja, kasvorasvat turhia ja leivoskin pitää syödä juuri tietyn tyyppisellä haarukalla. Burleskista puhuessamme en ole ollut kovin varma, olenko saanut häntä ymmärtämään kuinka hauskaa sen katsominen voikaan olla. Siksi olikin vähän epävarmaa, kannattaako ensimmäinen burleskikokemus olla nimenomaan improvisaatiota, minullekin täysin vierasta maaperää.

Bent van der Bleu
Mutta kannatti. Olimme keskustelleet etukäteen aiheista ovatko burleskiesiintyjät pääosin lihavia naisia, koostuuko yleisö epätoivoisista sinkkumiehistä, onko se taidetta, riisutaanko kaikki pois ja monesta muusta eniten mietityttäneestä asiasta. Illan aikana näimme 7 erilaista burleski-improa ja hauskinta ensikertalaisten kannalta taisikin olla, että 5 niistä oli miesten numeroita! Ja vasta viimeisessä esityksessä nähtiin tasselien pyöritystä, kun Bettie Blackheart esitti impronsa käärmenaisena. 

Bettie Blackheart


Pitäisikin joskus kirjoittaa kunnon tilitys burleskista, tai lähinnä siitä kuinka sen suuri suosio on saanut ihmisiä myös sotajalalle sitä vastaan. Itsekin olen saanut joskus kesken baari-illan kunnian vastailla kaikenlaisiin syytöksiin tuntemattomien ihmisten taholta. Miten ihmiset, jotka eivät koskaan edes vaivaannu paikalle katsomaan mitä se on, ovat valmiita littaamaan toisen ihmisen harrastuksen pelkästään oletuksiensa pohjalta? No, siitä ehkä joskus myöhemmin.

Mikäli haluat tietoa Glitter Grill burleskiklubista ja muusta Helsingissä tapahtuvasta burleskitoiminnasta, käy Helsinki Burlesquen nettisivuilla. Sieltä löydät myös linkit Suomen muihin burleskitapahtumien järjestäjiin.

 Kuvat: Adam Monaghan

2 kommenttia:

  1. En ylipäänsä ymmärrä mikä into ihmisillä on litata muiden harrastuksia, mitä väliä sillä on jos naapurin pera tuunaa autojaan, ei pitäisi olla piikki kenenkään muun lihassa. Tai jos joku haluaa pyörittää tasseleitaan julkisesti, miksi se on niin iso ongelma jollekin joka ei burleskiklubeilla edes käy.

    VastaaPoista
  2. no pittäähän sitä tulla sanottavansa sanomaan...Ja toisaalta siinäku arvostelevat vaikka nyt blogeissaan, mutta emmää jaksa mun vapaailtana selitellä, että miksi mulla on semmonen harrastus ja etten mää oo sanonut et se on feminististä ja liirumlaarum, että ihan vapaasti selän takana sitten :)

    VastaaPoista