Sivut

NOSTALGIAN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Rauha Mäkilä: Is It True When U Say That U Love Me, 2006

lauantai 23. lokakuuta 2010

Majoneesi











Edellisessä postauksessa esittelemäni baageli muuttuu myös aivan jumalaiseksi sandwichiksi, kun pitää täytteet samana ja paahtaa bagelin sijasta isoja paahtoleipäviipaleita leiväksi. Sandwich on hyvä sellaisenaan, mutta täydemmän aterian siitä saa lisäämällä lautaselle ranskalaisia sekä itse tehtyä majoneesia. Mikä on aivan taivaallista ja tekeminen helppoa kuin lapsen lyöminen (anteeksi, oli pakko, Aleksi opetti).

Epäilisin tämän aterian olleen yksi parhaista mitä olen ikinä tehnyt, melkein tuli kyynel poskelle kun lautasen reunalla olevat ranskiksetkin olivat itse tehtyjä. Paahtoleipää en sentään itse paistanut, mutta Viva Ciabattasta voi löytyä ohje jopa siihen. Ainakin baageli löytyy.

Majoneesiohje:

2 keltuaista
1-1.5rkl sitruunamehua (tai viinietikkaa 1rkl)
1rkl (dijon)sinappia
suolaa
valkopippuria
öljyä maun mukaan, n.3dl

Ainesten tulee olla huoneenlämpöisiä. Vatkaa kananmunan keltuainen ja mausteet yhteen. Lisää öljyä seokseen ensin muutamia tippoja ja vatkaa samalla voimakkaasti. Pikkuhiljaa voit alkaa lisäämään öljyä pienenä norona kokoajan sekoittaen ja jatka sitä kunnes majoneesi on oikean vahvuista. Voit lisätä mauksi myös esimerkiksi valkosipulia puristettuna.

2 kommenttia:

  1. paahtoleipä tosiaan löytyy myös.. jos jostain sieltä kaivaa esiin pain de mien ohjeen

    VastaaPoista
  2. Ne vois tosiaan tägittää ne sun leivät paremmin.

    VastaaPoista