NOSTALGIAN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Rauha Mäkilä: Is It True When U Say That U Love Me, 2006

perjantai 17. joulukuuta 2010

traumathan lähtevät jo lapsuudesta...

Lähipiirissä on taas ilmassa perheenlisäyksiä, mikä saa aikaan että omakin silmä herkistyy kaikkeen lapsenhankintaan liittyvään mainontaan. Oliko maailma parempi paikka Kalle Päätalon lapsuudessa - en tiedä, mutta visuaalisesti nykypäivä on yhtä helvettiä. Tässä muutama esimerkki:

1) rekisterikilvet lastenvaunuihin


Onpas söpöä, vähän niinku auto muttei melkeen. Pikku-Aleksi odottelee jo vaunuissaan minkä ikäisenä nimenmuutos olikaan mahdollista ilman äidin lupaa.

2) Hassunhauskat tutit


Lordivauva vai kierrätettävä vauva? päädyin kierrätettävään.

3) Vauvojen värikylpy


Meidän Pertti maalaa mustikoilla!! On se taitava! Mutta annas olla, kun meidän Pertti maalaa sen huumoribodynsä mustikoilla...

talking about

4) Huumoribodyt


Hauskuutta vaan ei voi maailmassa olla liikaa?

5) masukipsiveistos


Miksi sitä kutsutaan masuksi? Masuasukki? Rakkauspakkaus? Can I just kill myself? Masukipsi on tuunattu taiteellista silmää käyttäen hienoksi veistokseksi, mikä asetetaan oletettavasti makuuhuoneen paraatipaikalle. Muistuttaa myös ehkäisystä kivasti.


14 kommenttia:

 1. Ja voisko joku selittää, miks lapsille syötetään niitä maissinaksuja, jotka näyttää siis ihan juustonaksuilta? Jotta ne oppis pienestä pitäen vetämään roskaruokaa??

  VastaaPoista
 2. AnneVee, mä oon miettiny ihan samaa! Ja sainpa sellaisella naksukommentillani aikaiseksi parit loukkaantumiset, jotka ovat kummasti vaikeuttaneet sukulaisvierailuja jo useamman vuoden ajan... voihan jee ja morjens.

  Ihan karseita esimerkkejä olet Elsa tänne kaivanut! Tuo mahakipsi on kyllä vihoviimeinen... kuka tuollaista haluaisi katsella kotonaan, ryyditettynä "taiteellisilla" koristeluilla tai ilman? Paitsi että todennäköisesti sillä saa karkotettua miespuolisen henkilön mahdollisimman kauas. Voi luoja.

  VastaaPoista
 3. mä oon kans ihmetellyt niitä maissinaksuja, on tullut lähinnä mieleen niistä sama tilanne kuin koirien koulutus eli pikkunami palkkioksi hyvästä käytöksestä :D oon todistanut niin monta tilannetta, jossa babylle annettu naksu kera suhinan "hyvä tyttö kun et kilju enää..." jännää :D

  VastaaPoista
 4. Voiksiinä olla joku ikenien kutinan helpottaminen? En oo koskaan ees kuullu moisesta, mutta onhan se älytöntä noin äkkiseltään. Ittessään se naksu on toki aika kevyt ja siten ei kauhean epäterveellinen, mutta pointtia ei taho ymmärtää. MIKSI? MIKSI? Toivottavasti iltapäivällä kun palaan tänne takas, olisi joku vastauskin jo tullut.

  VastaaPoista
 5. Mä myös oon monesti miettinyt niitä naksuja, eikö se lapsi vois nakerrella vaikka kurkunviipaletta niin ei tosiaan opetettaisi pienestä pitäen puputtamaan jotain epäterveellistä.. ja tuo mahakipsi on jotenkin ällö, vaikka siis lapset on ihan kivoja ja muistot kans jne, mutta siis mihin tuollanen on tarkoitus laittaa??! hrr..

  VastaaPoista
 6. kutinaa ne voi helpottaa mutta pääpointti on kai se että ne sulaa suuhun -> niihin ei voi tukehtua kun lapselle pitäs jossain vaihees kuitenki opettaa että se laittaa ite ruokaa omaan suuhunsa. eivät myöskään sotke. ja varmaan paljon käytetään lahjuksina kun muksut ei jaksa muuten istua rauhassa esim jossain seurustelutilanteessa. eihän niillä ravintoarvoa oo, ei energiaa eikä kyllä sitten mitään suolaa/säilöntäaineitakaan. ja kun siinä on pelkkää maissia ni ne ei juuri allergisoikaan.

  tv. täti. partaisammankin veljen vaimo tekee mulle parhaillaan veljenpoikaa :)

  VastaaPoista
 7. Ette nyt ala puolustaa niitä naksuja, ku haukkua vaan pitäs.:D

  VastaaPoista
 8. hanskalla on selkeesti jotain sisäpiirin tietoa :)Tahon jotain virallisia lähteitä missä niitä suositellaan!

  VastaaPoista
 9. niissä naksuissa on muuten aika paljon energiaa.. lähes yhtä paljon kun tavallisissa sipseissä.

  ärsyttävintä on ihmiset jotka ostaa lapselleen kaupassa leipätiskiltä karjalanpiirakan ja syöttää sen sille siinä heti.. yksi akka meinas kyllä kusta housuunsa kun sille sano että se on muuten myymälävarkaus.

  VastaaPoista
 10. Tosta tuli mieleen, että näin tänään yhen mummon varastavan kaljaa Lidlistä. Se oli piilottanu yhden purkin sellaisen perässä vedettävän kärrynsä alle, ku se oli siis nostettuna ostoskärryyn. Seurasin ihan mielenkiinnolla, että sanooko se ite siitä nostaessaan kärryn, mut ei sanonu, vaivihkaa nosti vaan kassiinsa mentyään kassan ohi. Teki mieli kysyä, että maistuuko varastettu kalja paremmalta, mut sit aattelin, että ei oo mun ongelma.

  VastaaPoista
 11. Mutta eihän se voi olla myymälävarkaus niitten äitien mielestä kun se on maailman ihmeellisin ja ihanin yksilö kelle se tulee ja kaikkien pitää olla samaa mieltä.

  VastaaPoista
 12. Yleensä laiskana kommentoijana riennän tänne naksuja puolustamaan. Olen syöttänyt alle 1-vuotiaalle noita naksuja ruokailun yhteydessä. Vauvan kanssa ei voi toimia niin, että jos se ei suostu syömään ns. virallista ruokaansa, niin ruokaa ei sitten anneta ollenkaan, vaan se safka on pakko tunkea sinne suuhun. Tähän tarvitaan usein kasa jos jonkinmoisia niksejä. Naksut on jossain vaiheessa helppo keino saada vauva syömään se pilttisose tms, se kun saa itse napostella ja rapustella niitä naksuja ja ei huomaa, että tulee syöneeksi kunnon ruokaa. Mun hoitolapsi siis tykkäs lähinnä rapsuttaa näitä naksuja yhteen, vaikka kyllä se niitä söikin. Naksujen sijaan toki voi yrittää käyttää myös seuraavia: leipäpalanen, kurkku-tai tomaatti, kanamuna? jne. riippuen vauvelin iästä ja mieltymyksistä. Kurkku on aika hyvä.

  En kyllä ymmärrä miksi niitä pitäisi syöttää sellaisena ns. lohturuokana tai opettaa maissinaksuilla roskaruuan syöntiin. Mutta harvapa on niin superäiti ettei ikinä sortuisi sellasiin helpompiin ratkaisuihin, esim. lapsen rauhoittamiseen jollain herkulla.

  Ja itehän en oo sitten äiti, joten nää on tällaisen sivustatarkkailijan huomioita :D

  mutta tossa sun listassa kaikki - agrhghghg.

  VastaaPoista
 13. Lapsellisena innostun kommentointiin. - En kylläkään ole sortunut yhteenkään loistavan listauksesi kohtaan, mutta maissinaksuja puolustan, sillä:
  1) Ne ovat terveysruokaa: ei sokeria, ei suolaa, ei mitään muuta kuin maissia
  2) Ne ovat korviketta: kun lapsi haluaisi jotain hyvää, mitä itse esim. kahvilassa vetää, kuten pullaa, saakin terveysruokaa.
  3) Niitä voi syödä äitikin. Julmetun pahoja ovat, mutta jos tekee mieli mässätä, niin tässä on oikeesti hyvä vaihtis. Paitsi että ne ovat niin julmetun pahoja.
  4) Ne ovat näppäriä; jos ollaan liikenteessä, niitä voi syöttää vaikka lapsella ois jonkin sortin hanskat kädessä.
  5) Niitten avulla voi huijata lasta, että tällaisia ovat herkut...

  VastaaPoista
 14. tuskin niitä missään suositellaan mutta on ne jonku vuoden hyvinvointituotepalkinnon voittanu :D eiköhän se oo vaan tämmönen jonkun mamman hyväksihavaitsema ja siitä levinnyt juttu. mun sisäpiirin tiedot on mittavasta kummi- ja muutevvaan tätiyden harjoittamisesta seurausta :P
  http://www.maissinaksut.fi/lisatietoa.htm

  jostain syystä ne kyllä uppoo muksuihin ku häkä. ehkä just siks ettei ne maistu miltään.

  VastaaPoista