Sivut

NOSTALGIAN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Rauha Mäkilä: Is It True When U Say That U Love Me, 2006

torstai 25. marraskuuta 2010

Eettisessä yhteiskunnassa naiset parvelis mensalaisten ympärillä ja pari muuta hyvää juttua


Olen tämän päivän tempoillut hysteeristen hihityskohtausten kourissa ja laskenut monta kertaa sataan, jotta en julkaisi tätä blogissani. Mutta mitä pidemmälle ilta menee, sitä hauskemmalta tämä tuntuu.  Ystäväni Tomi "Wareborg" Kuuslahti nimittäin julkaisi eilen omassa blogissaan otteita erään kansanedustajaehdokkaan ajatuksista, koskien lähinnä naisia ja parinvalintaa.

Tässä muutamia lainauksia 22-vuotiaan piraattipuolueeseen kuuluvan eduskuntavaaliehdokas Panu Horsmalahden ajatuksista:

"sodan aikana naiset voisi pakottaa tarjoamaan seksipalveluita sotilaille"

"seksihän o kivaa"

"maailma on totaalisen paska välillä"

"eettisessä yhteiskunnassa naiset parvelis mensalaisten ympärillä"

"naiset voivat muuttaa maailman muuttamalla partneripreferenssejä"

"pitäis olla niin että MIT-nörtit saa kaikki hotimmat"

Kiitos Panu Horsmalahti, kiitos Piraattipuolue, teitte päivästäni taas kerran hauskemman.


Edit. Suosittelen myös Horsmalahden kirjoitusta Seksin puute tasa-arvo-ongelmana: "Tyttöjen seksuaalisuutta voi lisätä kouluissa valistamalla. Mitä enemmän tytöt ja naiset harrastavat seksiä, sitä tasa-arvoisempi yhteiskunnasta tulee."

12 kommenttia:

  1. Tuon naiset sotahuorina -ajatuksen esitti joskus joku muukin ja sen ulkonäöstä pysty kyl ymmärtämään, miks se kannattaa ajatusta. Ei ehkä muuten irtoo naista.

    VastaaPoista
  2. On se mahtavaa että ollaan saatu piraattipuolueeltakin ehdokkaita eduskuntaan. Muutenhan nämä tärkeät asiat jäisivät kokonaan vain irkkeihin ja keskustelupalstoille, eikä näihin tärkeisiin asioihin saataisi koskaan parannusta.

    VastaaPoista
  3. AnneVee: väitätkö siis, että tämä mielipide olisi kopioitu ;) Tekisi mieli ottaa kantaa tuohon ulkonäköasiaan, mutta söin just minttuviennettaa, niin en millään halua olla ilkeä.

    Wikke: Pidetään peukkuja Panun tasa-arvoministeriksi etenemiselle!

    VastaaPoista
  4. Yleensä pidetään vähintäänkin hiukan arveluttavana repiä ircin kaltaisesta mediasta quoteja irti kontekstista ja levittää niitä henkilön kannanottoina. Mutta mitäs tästä, viatonta hauskanpitoahan tämä.

    VastaaPoista
  5. Kyseessäon kuitenkin kansanedustajaehdokas. Ja piraattipuolueen linjahan on, että aihepiiriltään suppean puolueohjelman ulkopuolella kansanedustajaehdokkaat ja (päästessään eduskuntaan kansanedustajat) voivat olla mitä mieltä tahansa muista asioista. Ja jos kuitenkin julkisella keskustelufoorumilla kuten irc on valmis iskemään kehiin tällaisia mielipiteitä, odottaahan voi aikalailla mitä vain myös tulevaisuudessa.

    Mua ei hirveänä kiinnostas jos joku Jansku 14vee ois tätä mieltä ihan missä vaan, mutta kun kyse on nyt vähän eri kontekstista. ja parempi tälle tosiaan on nauraa, sillä toinen vaihtoehto valitettavasti olisi itku.

    VastaaPoista
  6. Mitä "tälläisiä mielipiteitä"? Ymmärrät varmaan että irkissä puhutaan usein kieli poskella asioita, joita ei ole tarkoitettu yleiseen levitykseen. Vähän sama kuin kahvipöydässä voi heittää ronskia läppää, jota ei halua näkyvän seuraavan päivän lehdessä. Nuo clipatut rivit irkistä antavat varsin virheellisen kuvan mielipiteistäni, mutta sehän on wareborgin tarkoitus, eli Luoda huumoria. Ilman kontekstia on helppo tehdä käteviä lainauksia kenestä tahansa joka on irkannut hieman pidempään. Omat mielipiteeni voit lukea vaikka blogistani. Irc ei ole erityisen "julkinen keskustelufoorumi".

    VastaaPoista
  7. Onko sun tarkoitus Panu luoda huumoria? Ainakin mä olen ystävineni repinyt paljonkin iloa noista sun kirjoituksista, myös irkin ulkopuolella.

    Mutta tosissaankin, mua huolestuttaa teissä piraattipuoluelaisissa juuri se fakta, mistä edelliseen kommenttiin kirjoitin. Ja mikäli olet tosissasi tuon ehdokkuutesi kanssa, kannattaa varautua että tekstejäsi tullaan käyttämään mielipiteinäsi, esitit ne missä tahansa.

    Esimerkiksi blogistasi löytyvät seksuaalisuuteen liittyvät tekstit ovat kutakuinkin omalaatuisia, enkä itse naisena pysty hyväksymään mielipiteitäsi. Voin sanoa suoraan, että jos eduskuntaan pääsisit, niistä tulisi sellainen kohu mitä suureen julkisuuteen tottumaton 22-vuotias nuorimies ei pystyisi hallitsemaan.

    Myös suhtautumisesi teksteissäsi naisiin on täysin alaluokkaista. Kun mietit, miten toivoisit tytärtäsi koulussa opetettavan, toivoisitko oikeasti hänen saavat opetusta miesten seksuaalisesta miellyttämisestä ja sen vaikutuksesta parempaan maailmaan?

    Maailma ei ole oikeudenmukainen, esimerkiksi Suomen väkiluvussa miehiä on rapiat 100 000 vähemmän, kaikki naisetkaan eivät siis voi löytää kumppania vaikka ihannemaailmassa jokainen haluaisi sitoutua.

    Tiedätkö muuten mikä seksissä on tärkeintä? Se on läheisyys toisen ihmisen kanssa ja hyvän olon tuottaminen toiselle. Ehkäpä sinkkumiesten valtion maksamille prostituutiotuille olisi vaihtoehtona vaikkapa halailukonttori? Seksi ei voi olla perustarve, sillä sen puutteeseen ei kuole. Kyllähän se panetus vaivaa samoin kuin makeanhimo, mutta ruokaan, veteen ja happeen seksiä ei voi verrata perustarpeena.

    VastaaPoista
  8. = mut mä oonkin kukkahattutäti ja luddiitti.

    VastaaPoista
  9. "Onko sun tarkoitus Panu luoda huumoria? Ainakin mä olen ystävineni repinyt paljonkin iloa noista sun kirjoituksista, myös irkin ulkopuolella."

    Tavoitteenani on luoda parempi yhteiskunta.

    "Myös suhtautumisesi teksteissäsi naisiin on täysin alaluokkaista. Kun mietit, miten toivoisit tytärtäsi koulussa opetettavan, toivoisitko oikeasti hänen saavat opetusta miesten seksuaalisesta miellyttämisestä ja sen vaikutuksesta parempaan maailmaan?"

    Toivoisin että tyttäreni voisi toteuttaa seksuaalisuuttaa ilman sosiaalisia stigmoja.

    "Maailma ei ole oikeudenmukainen, esimerkiksi Suomen väkiluvussa miehiä on rapiat 100 000 vähemmän, kaikki naisetkaan eivät siis voi löytää kumppania vaikka ihannemaailmassa jokainen haluaisi sitoutua."

    Se ongelma tulee lähinnä vanhana, kun miehet kuolevat ennen naisia.

    "Tiedätkö muuten mikä seksissä on tärkeintä? Se on läheisyys toisen ihmisen kanssa ja hyvän olon tuottaminen toiselle. Ehkäpä sinkkumiesten valtion maksamille prostituutiotuille olisi vaihtoehtona vaikkapa halailukonttori?"

    Kannatan. Jos puhun seksin puutteesta yhteiskunnallisena ongelmana, se ei sulje pois muita ongelmia.

    VastaaPoista
  10. Käsitinkö siis oikein, että nämä Wareborgilta nappaamani lainaukset eivät olleet huumoria?

    Kuinka paljon olet tutustunut näihin sosiaalisiin stigmoihin naisten näkökulmasta? Kun itselleni eikä muutamalle muullekaan oikein auennut mistä tämä naiskuvasi on peräisin, todellisuuten kun sillä ei pahemmin ole yhteyttä. Kirjoitat seksistä jollakin tavalla miehisenä oikeutena, missä nainen on enemmänkin väline kuin aktiivinen osapuoli.

    Naiset siis elävät loppuelämänsä yksin, eikö tämä huolestuta sinua ja aiheuta itsemurhia? Ovatko vanhempien naisten itsemurhauhkat vähempipätöisiä kuin nuorten miesten seksittömyydestä johtuvat?

    Itse uskon seksinpuutteen yhteiskunnallisena ongelmana lähenevän suklaan puutteesta aiheutuvaa ongelmaa. Voisiko ratkaisu olla ennemminkin (mikäli tarvetta nyt on) nähtävästi vain nuorille miehille suunnatut oppitunnit peruskoulussa, missä keskusteltaisiin muista harrastusvaihtoehdoista ja energianpurkukanavista kuin pelkästään seksi. Voisiko seksittömyyden aiheuttamat ongelmat korjata ennemmin nuorten miesten päistä kuin tarjota seksipalveluja kaikille jotka ei saa?

    Miksi tyttöjä pitäisi opettaa antamaan enemmän eikä poikia keksimään muuta ajateltavaa. Mikäli tämä kliseinen tytöt saa aina ja nörät ei koskaan ajatus pitää paikkaansa. Miksi muuten eettisessä maailmassa pojat kiinnostuisi vain mensalaisista?

    Kuulun n. 30 pääkaupunkilaisbloggarin ryhmittymään (kaikki naisia)ja tuli mieleen haluaisitko sinä Panu tulla ennen vaaleja puhumaan meille Piraattipuolueesta ja avaamaan hyvässä hengessä näkemyksiä esimerkiksi tekijänoikeuksista ja keskustelemaan kanssamme myös näistä naisten ja miesten seksuaalisuuteen liittyvistä asioista? Olemme oikeasti avarakatseista sakkia. Olisi mukavaa, että joku tulisi kertomaan toiminnastanne ja näkemyksistänne niin, että saisimme jonkinlaisen kuvan ennen vaaleja ja siinä sivussahan sinäkin saisit huomiota itsellesi sekä puolueellesi.

    VastaaPoista
  11. "Käsitinkö siis oikein, että nämä Wareborgilta nappaamani lainaukset eivät olleet huumoria?"

    Ööh, mistä moinen käsitys?

    "Kuinka paljon olet tutustunut näihin sosiaalisiin stigmoihin naisten näkökulmasta?"

    Olen tutustunut stigmaan yhteiskunnallisesta näkökulmasta.

    "Kun itselleni eikä muutamalle muullekaan oikein auennut mistä tämä naiskuvasi on peräisin, todellisuuten kun sillä ei pahemmin ole yhteyttä."

    Olet todennäköisesti tulkinnut väärin "naiskuvani", koska en ole sitä kirjoittanut minnekään.

    "Kirjoitat seksistä jollakin tavalla miehisenä oikeutena, missä nainen on enemmänkin väline kuin aktiivinen osapuoli."

    Sen tulee olla sekä miesten että naisten oikeus.

    "Naiset siis elävät loppuelämänsä yksin, eikö tämä huolestuta sinua ja aiheuta itsemurhia?"

    On se huolestuttavaa, siksi miesten 11 kuukauden vuosi eli alhaisempi elinikä on ongelma, joka tulee korjata. Itsemurhien vaikutuksesta minulla ei ole tilastoja.

    "Ovatko vanhempien naisten itsemurhauhkat vähempipätöisiä kuin nuorten miesten seksittömyydestä johtuvat?"

    Itsemurha nuorena aiheuttaa enemmän kadotettua elinikää, kuin itsemurha vanhana.

    "Voisiko seksittömyyden aiheuttamat ongelmat korjata ennemmin nuorten miesten päistä kuin tarjota seksipalveluja kaikille jotka ei saa?"

    Kannatat miesten "aivopesua" tai biologista muokkausta, jotta heillä ei olisi halua seksiin. Se on yhtä hyvä ratkaisu kuin aivopestä naiset nauttimaan väkivallasta. Toivottavasti olet johdonmukainen ajatuksissasi.

    "Miksi tyttöjä pitäisi opettaa antamaan enemmän eikä poikia keksimään muuta ajateltavaa."

    Mielestäni tyttöjen/naisten seksin harrastamisen määrää rajoittaa sukupuolirooli/stigma "huoraamista" vastaan. Eli haluan edistää naisten emansipaatiota, jolla on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan tässä tapauksessa.

    "Kuulun n. 30 pääkaupunkilaisbloggarin ryhmittymään (kaikki naisia)ja tuli mieleen haluaisitko sinä Panu tulla ennen vaaleja puhumaan meille Piraattipuolueesta ja avaamaan hyvässä hengessä näkemyksiä esimerkiksi tekijänoikeuksista ja keskustelemaan kanssamme myös näistä naisten ja miesten seksuaalisuuteen liittyvistä asioista?"

    Kyllä tuo minulle sopii.

    VastaaPoista
  12. "Kuulun n. 30 pääkaupunkilaisbloggarin ryhmittymään (kaikki naisia)ja tuli mieleen haluaisitko sinä Panu tulla ennen vaaleja puhumaan meille Piraattipuolueesta ja avaamaan hyvässä hengessä näkemyksiä esimerkiksi tekijänoikeuksista ja keskustelemaan kanssamme myös näistä naisten ja miesten seksuaalisuuteen liittyvistä asioista?"

    "Kyllä tuo minulle sopii."

    Paitsi, että minä en ainakaan suostuisi tuhlaamaan aikaani moisten näkemysten kuuntelemiseen. :D

    VastaaPoista